rajki-var-felsorajk

Rajki vár – Felsőrajk

0 Ft-tól

A rajki vár a történelem viharaiban megsemmisült. Mi viszont mégis azt mondjuk, ha Felsőrajkon jártok, mindenképpen nézzétek meg! Mi lehet emögött?

  • Vélemények 0 Értékelés
    0/5
  • Címkék Nyitvatartás
    Éves
  • Nehézség 3 Közepes
    3/4
  • Befogadóképesség Nagy
Rajki vár – Felsőrajk

A rajki vár, a kastély és a melléképületek véglegesen a huszadik században tűntek el Felsőrajkon. Megmaradt a tó, amelyet ősidők óta Lóúsztatónak hívnak. Egy 16. századi itáliai hadmérnök terve nyomán azonban 1997-ben elkezdett újra épülni a vár. Az akkori polgármester, barátaival együtt kezdte el felhúzni az egykori erődítmény farönkökből, rúdfákból álló mását, árkokkal, függőhíddal. Napjainkra több bővítés és felújítás is történt. A mintegy 300 fő befogadására alkalmas nagypajta rendezvények lebonyolítására is alkalmas, de épült kispajta és kemence is. A nagypajtában helyet kapott egy helytörténeti kiállítás is, valamint szerveznek termelői vásárokat a környék kistermelői számára.

Tartottak már itt disznóölést, volt falunap és adventi gyertyagyújtás is. Igazi közösségi tér lett tehát Felsőrajk 20. századi vára – a legfontosabb dolgot szolgálja tehát: közösséget épít és megtart.

Kapcsolat
Elérhetőségek:

E-mail: polgarmester@felsorajk.hu

Telefon: +36 93 354 001